Wat kan ik voor je doen?

Veel vrouwen nemen hun klachten niet helemaal serieus, omdat we gewend zijn geraakt aan dat het er nu eenmaal bij hoort. Zelfs wanneer je besluit naar de huisarts te gaan is de kans aanwezig dat er niet goed naar je geluisterd wordt. De oplossing die geboden wordt is vaak in de vorm van symptoombestrijding en er wordt niet naar de oorzaak gezocht. Vrouwen blijven maar al te vaak doorlopen met onverklaarbare pijnen. Ook wanneer je cyclus een rommeltje is, voel je je niet prettig, of misschien heb je een kinderwens en daarbij is het natuurlijk super belangrijk dat je cyclus regelmatig is en dat je weet wanneer je ovuleert.

vrouwenklachten

Ik ben gespecialiseerd in

Cyclusproblemen, zoals een onregelmatige of misschien wel helemaal geen cyclus

Pijnlijke menstruatie, ook wel dysmenorroe genoemd, waarbij je zoveel pijn hebt dat werken of naar school gaan niet lukt

Bij hevige menstruaties verlies je zoveel bloed of stolsels, dat je kans hebt op doorlekken,.dit wordt menorragie genoemd.

Endometriose, een aandoening waarbij er weefsel zit dat lijkt op baarmoederslijmvlies, maar zich ergens anders in de buikholte bevind en dat kan enorme pijn geven tijdens de menstruatie

Bij Polycysteus syndroom komen allerlei klachten voor, zoals een onregelmatige cyclus of helemaal geen cyclus, verstoring van hormoonhuishouding etc.

De week of dagen voor je menstruatie kun je allerlei klachten hebben waardoor je niet lekker in je vel zit.

Cyclusproblemen

Endometriose

Pijnlijke menstruatie

PCOS

Hevige menstruaties

PMS klachten

Overgangsklachten

De overgang is de tijd waarin de menstruatie onregelmatiger en soms ook heftiger kan zijn, voordat deze helemaal stopt. Opvliegers en nachtzweten zijn veel gehoorde klachten waardoor functioneren niet makkelijker wordt.

POF, prematuur ovarium falen

Bij prematuur ovarium falen kom je vervroegd in de overgang, dit terwijl je mogelijk nog een kinderwens hebt of helemaal nog niet zit te wachten op de bijbehorende klachten.

Lichen Scleroses

Bij lichen scleroses (LS) krijg je rond de vagina en schaamlippen lichte, glanzende plekken op de huid, de huid is dunner, strakker en kan gevoelig zijn doordat het minder soepel is

borstkanker

In 2022 kregen 15.746 vrouwen de diagnose borstkanker, een diagnose die je leven flink op z'n kop zet. Het is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen, 28% van alle kankersoorten die bij vrouwen voorkomen is borstkanker. Het is dus super belangrijk om je borsten zelf goed te blijven checken. 1 op de 7 vrouwen krijgt hier mee te maken.

Na de diagnose ga je een traject in van chemo, bestralen, operatie en daarna nog jaren van hormoontherapie. Met kruiden en acupunctuur kan ik je ondersteunen in dit traject, zodat je tijdens en na de behandelingen minder last hebt van de bijwerkingen die de chemo of de hormoonbehandelingen geven.


faq.

hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is van te voren nooit te zeggen, het ligt aan de vraag waarmee je komt en wat jouw geschiedenis is. Meestal evalueer ik na 5 behandelingen of er veranderingen zijn en of het zin heeft om door te gaan.

doet acupunctuur pijn?

Helemaal pijnloos is het helaas niet, je voelt een klein prikje van het hele dunne naaldje dat in je huid gaat, daarna is het eigenlijk heerlijk ontspannend.

wat kost een behandeling?

Een intake + behandeling kost €80,- en de vervolgbehandelingen €68,-.
Wanneer je komt voor een stuitligging van je kindje  en ik je ga behandelen en uitleggen wat je zelf kunt doen met moxa, dan kost dat €68,-

hoe lang duurt een behandeling?

De intake en behandeling duren iets langer, namelijk 1,5 uur, omdat ik je veel tijd wil nemen om naar jou te luisteren en je vragen te kunnen stellen. De vervolgbehendelinger duren een uur.
De moxabehandeling duurt ook een uur.

worden de behandelingen vergoed ?

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt zal een deel van je behandeling worden vergoed. Je kunt dit nakijken bij jouw eigen verzekering of hier checken

behandel je ook mannnen ?

Wanneer het te maken heeft met bijvoorbeeld een verminderde vruchtbaarheid bij de man dan is hij van harte welkom in de praktijk!

Wat je graag al zou willen weten.

Lieve woorden

Eindelijk een praktijk en methode gevonden waarbij ik het gevoel heb dat er positieve veranderingen in gang zijn gezet. Daarbij vind ik het heerlijk ontspannend om de behandeling te ondergaan. Wendy luistert naar je verhaal en stelt specifieke vragen. Als je er behoefte aan hebt is het ook fijn en gezellig kletsen met haar. Ik voel me alleen maar heel erg op mijn gemak. Ik kijk uit naar de volgende afspraak

- marieke-

Hormonen die uit balans zijn. Als vrouw zijnde en hoog sensitief ken ik dat maar al te goed. Nu in de overgang ben ik erg blij om iedere 4 a 6 weken naar Wendy Booman te gaan. Ze houdt de rivier stromende en binnen de oevers. Zoals Wendy de eerste sessie zei: "Het is niet nodig om zoveel klachten te hebben van de overgang. Het mag ook rustig verlopen". En dat doet het bij mij gelukkig nu ook. 
Ben je bang voor het prikken? Bij mij gebruikt ze babynaaldjes omdat ik zo gevoelig reageer. 
Wendy heeft kennis, kan goed luisteren, heeft een fijne energie. Zeker een aanrader voor iedere vrouw met hormonale klachten. Van de overgang, menstruatie tot alles wat met zwangerschap te maken heeft. 

- els-

"Ik weet niet wat ik meemaak! Mijn menstruatie is al na 2 behandelingen heel veel minder zwaar geworden! Als ik dit eerder had geweten was ik al veel eerder bij Wendy geweest

- Hanna-

Na het krijgen van een miskraam ben ik op zoek gegaan naar iemand die me kon helpen mijn cyclus weer op gang te helpen, zo kwam ik bij Wendy. 
Ze heeft me meer inzicht gegeven in hoe mijn cyclus in elkaar zit en wat nog belangrijker is, ik kreeg het vertrouwen in mijn eigen lichaam weer terug. 

-Denise-

schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat  TCG kan doen voor jou als vrouw, schrijf je dan in en blijf op de hoogte van allerlei leuke weetjes!

SCHRIJF ME IN

waarmee kan ik je helpen?

Je kunt contact met me opnemen, door het onderstaande formulier in te vullen, maar je mag natuurlijk ook altijd bellen of een whatsapp sturen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

CONTACT

sluit

Ik ben Wendy Booman

Acupuncturist, gespecialiseerd in vrouwen

tarieven