Behandelingen.

Acupunctuurbehandelingen voor vrouwen! 
In de Chinese geneeskunde bestaat er al meer dan 3000 jaar een speciale afdeling voor vrouwengeneeskunde. 
Voor velen is de Traditionele Chinese Geneeskunde nog niet heel erg bekend, terwijl het zulke geweldige behandelmethodes heeft om de uit balans geraakte condities in het lichaam te herstellen.

Er wordt er altijd naar jou als geheel gekeken, lichaam en geest, maar ook je voeding en de omgeving waar in je leeft kunnen niet worden losgekoppeld van elkaar. Het is steeds zoeken naar de juiste balans. 
Ik kijk daarom niet alleen met je naar de symptomen, maar ga graag op zoek naar de oorzaak.

Tijdens de intake, bespreken we uitgebreid al jouw klachten, wensen en vragen. De manier waarop ik een diagnose kan stellen wordt bepaald door een aantal dingen, Ik zal beginnen met naar je verhaal te luisteren, daarna ga ik je polsen te voelen en je tong te bekijken, dit samen geeft mij een combinatie van informatie waarmee ik je kan gaan behandelen.

Met acupunctuur maken we gebruik van een netwerk van meridianen en acupunctuurpunten, door een combinatie van punten aan te prikken geven we het lichaam een signaal om de balans te herstellen. Dit gebeurd met steriele wegwerpnaaldjes. Denk je nou, dat is echt te pijnlijk! Het valt gelukkig echt wel mee! Het prikken kan even een beetje gevoelig zijn.
De naaldjes blijven gemiddeld 20 minuten zitten en daar voel je verder niets van, dat terwijl je lekker op een (warme) behandeltafel in mijn praktijk ligt. Het is vaak wel nodig kleding uit te trekken, ik dek je dan toe met handdoeken.

Naast acupunctuur maak ik ook gebruik van moxa (gedroogd bijvoetskruid of in de vorm van een lamp) om een gedeelte van je lichaam of een acupunctuurpunt extra te verwarmen. Misschien heb je ook wel eens gehoord van cupping waarbij je met verwarmde glazen bollen de huid vacuum zuigt?  Daarmee kan ik de stagnatie op een bepaalde plek behandelen. Ook geef ik soms advies over leefstijl en voeding en adviseer ik regelmatig om met het gebruik van een kruidenformule, die je in neemt, je acupunctuurbehandeling thuis te versterken.

BEKIJK ALLE BEHANDELINGEN

Vrouwenklachten

Vanaf het moment dat je menstrueert kunnen er klachten komen, zoals hevig bloedverlies, veel buikpijn, onregelmatige cyclus, maar je kan ook een diagnose PCOS of endometriose hebben gekregen. Allemaal dingen waar je niet echt vrolijk van wordt. En wat dacht je van PMS klachten? Een kort lontje, snel geïrriteerd, gevoelige of gespannen borsten, zomaar ineens moeten huilen om een reclame, dat je omgeving zegt...ohhh je moet zeker weer ongesteld worden?

Of ben je in de overgang beland en voel je, je vervelend door het krijgen van opvliegers tijdens je werk? Slecht kunnen slapen door het vele nachtzweten? 
Misschien ben je wel herstellende van kanker?
In al deze gevallen kunnen we samen kijken hoe we de balans in jouw systeem kunen herstellen, waardoor je, je weer optimaal vrouw kunt voelen!
LEES MEER

Kinderwens

LEES MEER

Wist je dat bij 1 op de 6 stellen het zwanger worden niet zomaar vanzelf gaat? Dus heb je ondersteuning nodig, ik help je graag!

Is je cyclus een rommeltje, dan is het goed om daar eerst een regelmaat in te krijgen, het is heel belangrijk om eerst goed te snappen hoe je cyclus in elkaar zit. Bij IUI/IVF/ICSI trajecten verhoogt de slagingskans, wanner je het combineert met acupunctuur en kruiden, je gaat meer ontspannen en met meer vertrouwen het traject in en daarbij helpt het de bijwerkingen van de medicatie tegen te gaan. Ook bij verminderde spermakwaliteit is er de mogelijkheid die te verbeteren met acupunctuur en kruiden!

Zwanger & bevallen

Ben je zwanger en zit je heerlijk op je roze wolk? Gefeliciteerd! Heerlijk genieten.....
Er kunnen zich helaas tijdens de zwangerschap ook allerlei kwaaltjes voordoen, denk hierbij aan misselijkheid, hoofdpijn, bekkenklachten, hoge bloeddruk, zwangerschapssuiker, duizeligheid etc. Ik kan je helpen bij deze minder leuke klachten, zodat je weer kunt genieten van zwanger zijn.

Ligt je kindje in stuit? Met moxabehandeling kun je jouw kindje stimuleren zelf te gaan draaien, in veel gevallen is dit effectief.

Veel vrouwen zien toch ook wel een beetje op tegen de pijn bij bevallen, met acupressuur kun je je samen met je partner voorbereiden op de bevalling, ik leer jullie deze punten graag aan!
 

LEES MEER

Lieve woorden

Eindelijk een praktijk en methode gevonden waarbij ik het gevoel heb dat er positieve veranderingen in gang zijn gezet. Daarbij vind ik het heerlijk ontspannend om de behandeling te ondergaan. Wendy luistert naar je verhaal en stelt specifieke vragen. Als je er behoefte aan hebt is het ook fijn en gezellig kletsen met haar. Ik voel me alleen maar heel erg op mijn gemak. Ik kijk uit naar de volgende afspraak

- marieke-

Hormonen die uit balans zijn. Als vrouw zijnde en hoog sensitief ken ik dat maar al te goed. Nu in de overgang ben ik erg blij om iedere 4 a 6 weken naar Wendy Booman te gaan. Ze houdt de rivier stromende en binnen de oevers. Zoals Wendy de eerste sessie zei: "Het is niet nodig om zoveel klachten te hebben van de overgang. Het mag ook rustig verlopen". En dat doet het bij mij gelukkig nu ook. 
Ben je bang voor het prikken? Bij mij gebruikt ze babynaaldjes omdat ik zo gevoelig reageer. 
Wendy heeft kennis, kan goed luisteren, heeft een fijne energie. Zeker een aanrader voor iedere vrouw met hormonale klachten. Van de overgang, menstruatie tot alles wat met zwangerschap te maken heeft. 

- els-

"Ik weet niet wat ik meemaak! Mijn menstruatie is al na 2 behandelingen heel veel minder zwaar geworden! Als ik dit eerder had geweten was ik al veel eerder bij Wendy geweest

- Hanna-

Na het krijgen van een miskraam ben ik op zoek gegaan naar iemand die me kon helpen mijn cyclus weer op gang te helpen, zo kwam ik bij Wendy. 
Ze heeft me meer inzicht gegeven in hoe mijn cyclus in elkaar zit en wat nog belangrijker is, ik kreeg het vertrouwen in mijn eigen lichaam weer terug. 

-Denise-

schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat  TCG kan doen voor jou als vrouw, schrijf je dan in en blijf op de hoogte van allerlei leuke weetjes!

SCHRIJF ME IN

waarmee kan ik je helpen?

Je kunt contact met me opnemen, door het onderstaande formulier in te vullen, maar je mag natuurlijk ook altijd bellen of een whatsapp sturen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

CONTACT

sluit

Ik ben Wendy Booman

Acupuncturist, gespecialiseerd in vrouwen

tarieven