zwanger & bevallen

zwangerschaps-klachten

miskraampreventie

Waarvoor acupunctuur tijdens de zwangerschap?

stuitligging

geboorte voorbereiding

acupunctuur tijdens je zwangerschap

Acupunctuur tijdens je zwangerschap is volkomen veilig, het heeft geen bijwerkingen en kan jou helpen in balans te blijven en dat terwijl er zoveel veranderingen plaats vinden in je lichaam, je kindje gaat steeds meer ruimte innemen, dat kan soms voor klachten zorgen zowel aan het begin als aan het eind van de zwangerschap.

Net zwanger!

Jaaaa!! Zwanger!!! Je hebt de positieve test in handen.
Hopelijk zit je op een roze wolk, maar misschien ook helemaal niet en ben je bang dat je zwangerschap eindigt in een miskraam of voel je je helemaal niet zo lekker doordat je bijvoorbeeld last hebt van misselijkheid. Misschien slaap je wel niet meer zo fijn of ben je aan het piekeren.
Ook bij hyperemisis gravidarum (HG) kan acupunctuur helpen. Kijk voor meer info op de site van de stichting
ZEGH

Acupunctuur en miskraampreventie

Misschien heeft het zwanger worden lang geduurd en ben je nu extra bang voor een miskraam. Of heb je al eerder een kindje verloren en ben je bang dat het nu weer zal gebeuren?
Een miskraam is niet altijd een foutje van de natuur, soms zijn er andere oorzaken.
Binnen de Chinese geneeswijze zijn er mogelijkheden om een miskraam te voorkomen. Alle vrouwen hebben kans op het krijgen van een miskraam, vrouwen die al iets ouder zijn lopen een groter risico. Met acupunctuur zorg je voor een betere doorbloeding van de baarmoeder en versterk je juist de baarmoedermond, zodat deze mooi gesloten blijft.

Stuitligging

Ligt je kindje in stuit? Met acupunctuur en een moxabehandeling kunnen we jouw kindje stimuleren om te gaan draaien, in veel gevallen lukt dit heel goed en is er geen versie nodig. Deze behandeling kan veilig vanaf 31 weken gedaan worden, Je kunt zelf thuis aan de slag met een moxastick om een punt bij de kleine teen te verwarmen.

Geboortevoorbereiding.

Vanaf 36 weken zwangerschap ben je welkom voor de geboortevoorbereiding. Hiermee bereid je je optimaal voor op je bevalling. Het zal de duur verkorten en de weeën zo efficiënt mogelijk maken. Je zult met meer vertrouwen de geboorte van je kindje te gemoed zien. Tijdens de behandelingen zal ik jou en je partner een aantal punten laten zien die je kunt gebruiken tijdens de bevalling. Door druk op deze punten te geven pas je acupressuur toe en daarmee kun je de pijn beter handelen of juist de weeën weer meer activeren wanneer die minder sterk worden.

Lieve woorden

Eindelijk een praktijk en methode gevonden waarbij ik het gevoel heb dat er positieve veranderingen in gang zijn gezet. Daarbij vind ik het heerlijk ontspannend om de behandeling te ondergaan. Wendy luistert naar je verhaal en stelt specifieke vragen. Als je er behoefte aan hebt is het ook fijn en gezellig kletsen met haar. Ik voel me alleen maar heel erg op mijn gemak. Ik kijk uit naar de volgende afspraak

- marieke-

Hormonen die uit balans zijn. Als vrouw zijnde en hoog sensitief ken ik dat maar al te goed. Nu in de overgang ben ik erg blij om iedere 4 a 6 weken naar Wendy Booman te gaan. Ze houdt de rivier stromende en binnen de oevers. Zoals Wendy de eerste sessie zei: "Het is niet nodig om zoveel klachten te hebben van de overgang. Het mag ook rustig verlopen". En dat doet het bij mij gelukkig nu ook. 
Ben je bang voor het prikken? Bij mij gebruikt ze babynaaldjes omdat ik zo gevoelig reageer. 
Wendy heeft kennis, kan goed luisteren, heeft een fijne energie. Zeker een aanrader voor iedere vrouw met hormonale klachten. Van de overgang, menstruatie tot alles wat met zwangerschap te maken heeft. 

- els-

"Ik weet niet wat ik meemaak! Mijn menstruatie is al na 2 behandelingen heel veel minder zwaar geworden! Als ik dit eerder had geweten was ik al veel eerder bij Wendy geweest

- Hanna-

Na het krijgen van een miskraam ben ik op zoek gegaan naar iemand die me kon helpen mijn cyclus weer op gang te helpen, zo kwam ik bij Wendy. 
Ze heeft me meer inzicht gegeven in hoe mijn cyclus in elkaar zit en wat nog belangrijker is, ik kreeg het vertrouwen in mijn eigen lichaam weer terug. 

-Denise-

faq.

hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is van te voren nooit te zeggen, het ligt aan de vraag waarmee je komt en wat jouw geschiedenis is. Meestal evalueer ik na 5 behandelingen of er veranderingen zijn en of het zin heeft om door te gaan.

doet acupunctuur pijn?

Helemaal pijnloos is het helaas niet, je voelt een klein prikje van het hele dunne naaldje dat in je huid gaat, daarna is het eigenlijk heerlijk ontspannend.

wat kost een behandeling?

Een intake + behandeling kost €80,- en de vervolgbehandelingen €68,-.
Wanneer je komt voor een stuitligging van je kindje  en ik je ga behandelen en uitleggen wat je zelf kunt doen met moxa, dan kost dat €68,-

hoe lang duurt een behandeling?

De intake en behandeling duren iets langer, namelijk 1,5 uur, omdat ik je veel tijd wil nemen om naar jou te luisteren en je vragen te kunnen stellen. De vervolgbehendelinger duren een uur.
De moxabehandeling duurt ook een uur.

worden de behandelingen vergoed ?

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt zal een deel van je behandeling worden vergoed. Je kunt dit nakijken bij jouw eigen verzekering of hier checken

behandel je ook mannnen ?

Wanneer het te maken heeft met bijvoorbeeld een verminderde vruchtbaarheid bij de man dan is hij van harte welkom in de praktijk!

Wat je graag al zou willen weten.

schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat  TCG kan doen voor jou als vrouw, schrijf je dan in en blijf op de hoogte van allerlei leuke weetjes!

SCHRIJF ME IN

sluit

Ik ben Wendy Booman

Acupuncturist, gespecialiseerd in vrouwen

tarieven